19 januari 2021 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Campagne Hasselter brandweer succesvol: ‘zelfs een wachtlijst’

Geplaatst op: 2 december 2020

Ploegleider Jan van der Poel ontving eerder deze week een certificaat voor de succesvolle deelname aan het project 'Uitruk op Maat'

De zoektocht naar nieuwe brandweerlieden is een succes geworden. Ruim een jaar geleden was het Hasselter brandweerkorps nog dringend op zoek naar nieuwe mannen en vrouwen. “Drie personen zijn momenteel in opleiding, en twee nieuwe mensen starten als het goed is in het voorjaar daarmee”, vertelt een opgetogen ploegleider Jan van de Poel. De drie die nu de opleiding volgen, wonen en werken zelfs allemaal in Hasselt waardoor ze flexibel inzetbaar zijn en snel ter plaatse kunnen zijn.

Van der Poel had niet verwacht dat het aantal serieuze gegadigden zo zou groeien. “We hebben zelfs een kleine wachtlijst momenteel.” In het najaar 2019 was de veiligheidsregio IJsselland gestart met de campagne voor meerdere lokale korpsen waaronder Hasselt. “Het duurde best wel even voor de eerste serieuze kandidaten zich meldden.” Waarom het -los van de campagne- toch is gaan lopen na een periode van schaarste is ook voor Van der Poel een vraag waarop hij geen antwoord heeft. “Ik ben in ieder geval heel dankbaar richting de samenleving dat het besef is gekomen dat ons korps echt versterking nodig had om goed te kunnen blijven functioneren.”

Deze week werd Van der Poel trouwens gefeliciteerd met de succesvolle deelname aan het project ‘Uitruk op Maat’. Vanuit het project is ervaring opgedaan met lichtere inzet uit te rukken, waar eerder altijd standaard een tankautospuit met zes personen op pad ging.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore