26 januari 2021 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Aantal besmettingen in Hasselt nog niet gedaald

Geplaatst op: 3 december 2020

Daar waar twee weken geleden 11 mensen uit Genemuiden positief werden getest op COVID-19, waren dat er afgelopen week 23. Corona lijkt daarmee bezig te zijn aan een comeback. In de andere kernen bleven de cijfers ongeveer gelijk. Zwartsluis tekende afgelopen week voor 13 besmettingen en in Hasselt lag dat aantal op 12. 

Burgemeester Bilder vertelde vanavond op ZwartewaterFM: “De afgelopen week hebben zich 300 mensen uit de gemeente laten testen, een stijging ten opzichte van de week daarvoor. Men ziet vooral een sterke stijging in Genemuiden. Daar ging het aantal tests afgelopen week van 70 naar 110. De categorie 60 plus springt er dit keer bovenuit.”

Er is ook beter nieuws te melden. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners ligt in IJsselland nog ver onder het landelijk gemiddelde. Daarnaast zijn er geen Zwartewaterlanders overleden aan het virus afgelopen week. Er zijn ook geen clusterbesmettingen binnen de verzorgingshuizen, dit in tegentelling tot andere kernen in IJsselland. “Blijf je vooral aan de regels houden, het is nodig om dat te blijven benoemen. Laten we het virus in december niet de mogelijkheid geven voor een derde golf”, sluit Bilder af.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore