26 januari 2021 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Schrijfactie in de bieb rondom Mensenrechtendag

Geplaatst op: 8 december 2020

10 december is het Internationale Mensenrechtendag. Ook de lokale afdeling van Amnesty International staat daarbij stil. Op 10, 11 of 12 december kan iedereen in de bibliotheek een bijdrage leveren aan het werk van de mensenrechtenorganisatie. In dit jaar van corona is de plaatselijke werkgroep beperkt in het organiseren van activiteiten. Maar een schrijfactie in de bibliotheek is wel mogelijk. Daar liggen brieven klaar die kunnen worden ondertekend en van adres kan worden voorzien.

De brieven zijn gericht op de Algerijnse activist Abdallah Benaoum zit in de gevangenis omdat hij op Facebook kritiek uitte op de regering. Hij is hartpatiƫnt en moet geopereerd worden, maar hij krijgt niet de medische zorg die hij nodig heeft. Zijn gezondheid gaat snel achteruit.

Wereldwijd worden deze woorden dikwijls alleen op papier nageleefd en is de praktijk totaal anders. Amnesty International is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor de rechten van de mens. Zij doet voortdurend een beroep op officiƫle instanties de rechten van de mens te eerbiedigen en bemoedigt gewetensgevangenen in veel landen. Velen in Hasselt dragen hierin hun steentje bij. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de vuist is tegen onrecht. Via www.amnesty.nl/kom-in-actie kan ieder deelnemen of zich aanmelden voor acties die vaak slechts enkele minuten vergen.

De Amnesty Werkgroep Hasselt houdt het hele jaar door schrijfacties. Voor deelname of informatie: werkgroepamnestyhasselt@gmail.com

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore