25 januari 2021 Gebruikers online: 41
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselters in actie voor Braziliaanse adoptiekinderen 

Geplaatst op: 9 december 2020

Thea en Luuk van Hessem uit Hasselt zetten zich in voor de stichting PDBeH (= Pessoas Desaparecidas Brasil e Holanda/Vermiste personen in Brazilië en Nederland).

Deze stichting is bezig met geweldige acties om geadopteerde kinderen uit Brazilië in contact te brengen met hun biologische ouders (familie) in Brazilië. De actie van Thea en Luuk bestaat uit de verkoop van zelfgemaakte glazen kerstdecoraties en andere glasobjecten. Heeft u belangstelling voor deze actie, neem dan contact op met Thea, telefoon 038-4771598 of stuur een mail naar jatee@ziggo.nl voor het maken van een coronaveilige afspraak.

Ook wil de stichting Braziliaanse moeders (die hun kind, om welke reden dan ook hebben afgestaan en waarvan de kinderen in Nederland terecht zijn gekomen) in contact te brengen met hun biologische kinderen hier in Nederland. Anders gezegd: we willen adoptiecirkels sluiten zodat:

geadopteerden dóór kunnen met hun leven; een basis hebben onder hun voeten; biologische ouders eindelijk weten wáár hun kind is en of ze gelukkig zijn enz.; adoptiegezinnen ook dóór kunnen met het leven. Het leven dat tot dan toe in het teken van ‘het zorgen voor…’ heeft gestaan met hoogte- en ook vele dieptepunten. 

De oprichter van onze stichting, Liza da Silva, is al vanaf 2012 bezig met het achterhalen van de roots van Braziliaanse adoptiekinderen en sinds 1 januari 2017 zijn wij een geregistreerde stichting met ANBI-status. Wanneer die roots zijn gevonden, wordt er contact gemaakt tussen de biologische familie in Brazilië en het kind hier in Nederland, op voorwaarde dat beide partijen hier mee instemmen. Dit is allemaal te lezen op onze website www.pdbeh.com

Om ons doel te bereiken, heeft de stichting een plan bedacht: Omdat Braziliaanse ouders toen geen mogelijkheden (geld) hadden om hun kind een goed leven te garanderen, zullen ze dat vaak nu nog steeds niet hebben. Bovendien zijn velen analfabeet en niet in staat om papieren te lezen en/of in te vullen. Daarom gaan wij gratis DNA-testen brengen en afnemen in Brazilië en zorgen wij dat de testen in DNA-banken worden opgeslagen. Talloze geadopteerden hebben hun DNA inmiddels ook al afgestaan aan diezelfde DNA-banken en zodoende is de kans op matches en dús het sluiten van de adoptiecirkel heel groot. Hier is een behoorlijke organisatie voor nodig. Hebben wij zoveel geld om dit te bekostigen? Nee, natuurlijk niet. Daarom proberen wij met allerlei acties en het vinden van donateurs, het geld bij elkaar te krijgen.

Kerstdecoraties en andere glasobjecten

Eén van de acties is de verkoop van zelfgemaakte glazen kerstdecoraties en andere glasobjecten. In het verleden werd dit vaak gedaan op (kerst)markten. Nu doen wij het vanuit huis. Er is een beperkte voorraad en Op = OP. Om de verkoopprijs zo laag mogelijk te houden, hebben wij bij de prijsbepaling alleen de materiaalkosten in rekening gebracht. Hoe eerder het benodigde geld aanwezig is, hoe eerder wij onze plannen kunnen uitvoeren en hoe meer kans er is, dat de biologische ouders nog in leven zijn!  

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore