25 januari 2021 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Raad akkoord met aankoop verzakte woning

Geplaatst op: 10 december 2020

De locatie va de te slopen woning

De gemeenteraad is akkoord met de aankoop, sloop en sanering van de woning van de familie Van der Kolk langs de Vaartweg. Zwartewaterland trekt daar 362.500 euro voor uit, maar krijgt naar verwachting drie ton terug uit de grondexploitatie van een kavel aan de overkant van Ter Wee. Daar komt een woning terug voor het gesloopte huis.

CDA, VVD en Buitengewoon Zwartewaterland pleitten nog voor een onderzoek naar alternatieve locaties in Hasselt, maar kregen geen meerderheid achter dat voorstel.
Martijn Riezebosch adviseerde wethouder Knol voor de motie al om eerst met de omwonenden te gaan praten. “Deze kwestie escaleerde al eerder”, aldus de CDA’er, die wilde weten hoe groot de nieuwe woning wordt. Volgens Knol staat dat nog niet vast en wil hij daarover juist met alle betrokkenen in gesprek.

De andere partijen in raad wachten dat gesprek met vertrouwen af. Ze wijzen er ook op dat de uitgifte van de kavel aan Ter Wee belangrijk is voor de financiële dekking.
Alle partijen zijn blij dat de woning langs de provinciale weg wordt afgebroken. BGZ vindt het wel vreemd dat dit nu wel kan, terwijl deze oplossing twee jaar terug nog te duur was. De PvdA ziet in de verte toch de rotonde opdoemen waarvoor de partij destijds al pleitte. Huisbrink van de SGP wees erop dat Zwartewaterland de verantwoordelijkheid heeft genomen, waar de provincie dat heeft nagelaten.
Volgens Knol is de woning eind volgend jaar uit het straatbeeld verdwenen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore