19 januari 2021 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Geen overhandiging petitie maar steun groeit tegen Breman-uitrit

Geplaatst op: 15 december 2020

Met 573 handtekeningen zou de petitie dinsdag overhandigd zijn aan gedeputeerde Bert Boerman

De petitie tegen de Breman-uitrit is inmiddels ruim vijfhonderd keer ondertekend. Jan Bruinenberg en medestanders wilden deze dinsdagmiddag overhandigen aan gedeputeerde Bert Boerman. Maar nu met de nieuwe lockdown is dat moment afgelast. De provincie is betrokken als wegbeheerder en heeft aanvankelijk groen licht gegeven voor de uitrit van Breman Hasselt.

Jan Bruinenberg is enkele weken geleden in het geweer gekomen, omdat hij zich grote zorgen maakte over de veiligheid van fietsers, en in het speciaal de passerende jeugd. Als oud-vrachtwagenchauffeur kent hij de verkeersrisico’s en ziet de uitrit als een groot toekomstig verkeersgevaar. Daarom verzamelde hij met sympathisanten een groot aantal handtekeningen online om hiermee de Provincie Overijssel op andere gedachten te brengen.

Inmiddels heeft Bruinenberg steun gekregen van de Fietsersbond. De belangenvereniging schaart zich volledig achter het bezwaar.  “De verkeerssituatie daar was al niet ideaal en nu wordt er iets gecreëerd waar fietsers niet mee geholpen zijn. Ik snap de afweging niet van de provincie. Het staat haaks op de stoere fietsambitie die zij in het algemeen uitspreken”, aldus Edwin Koster van de Overijsselse afdeling van de Fietsersbond. ”Wij zien overall niet de meerwaarde van de uitrit ten opzichte van de huidige situatie waar bij Breman moet rijden via de Veerweg. Dat vinden wij als Fietsersbond niet doorslaggevend. Wij zijn overtuigd dat er iets meer denkkracht nodig is voor dit plan dan tot dusver is toegepast. Terug naar de tekentafel om alles opnieuw te wegen”, stelt Koster. Wordt vervolgd.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore