26 januari 2021 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zonnebloem Hasselt verrast haar deelnemers

Geplaatst op: 18 december 2020

Kerststukjes

Het zijn “de donkere dagen voor de Kerst” en daarnaast nu de lock-down die vorige week is ingegaan. Kortom extra sombere tijden voor veel chronisch zieken en invaliden. Eenzaamheid ligt op de loer.

Onder normale omstandigheden biedt de Zonnebloem-organisatie daarin soelaas met activiteiten en een bezoek van een grote groep van vrijwilligers aan deelnemers die hebben aangegeven dat op prijs te stellen.

Maar nu is de situatie duidelijk anders. De coronapandemie gooit roet in het eten met betrekking tot het organiseren van activiteiten. Ook het volop persoonlijke aandacht kunnen geven aan de deelnemers is beperkt geworden.

Deelnemersbezoek is nog steeds toegestaan maar er moet 1,5 meter afstand bewaard worden en het dragen van mondkapjes wordt dringend geadviseerd. Een knuffel is al helemaal uit den boze. Het belemmert het contact en gaat ten koste van de gezelligheid zoals samen spelletjes doen. Het is niet meer zo onbezorgd of vrijblijvend. Er zijn ook deelnemers, maar ook vrijwilligers, die het risico van bezoek ontvangen of op bezoek gaan niet aan durven. De gemiddelde leeftijd van de Zonnebloem-deelnemers is dan ook 81 en die van de vrijwilligers 68. Allemaal mensen die in de risicogroep vallen.

Kerststuk en hulplijn.

Om die reden heeft de Zonnebloem afdeling Hasselt extra uitgepakt met een kerststuk en een kerstgroet voor alle deelnemers, mede mogelijk gemaakt door bloemisterij “De Koekoeksbloem”.

Daarnaast is er weer een telefonische “hulpdienst” opgezet voor dié deelnemers die behoefte hebben aan een gesprek of hulp nodig hebben. Helaas zijn er voor dit moment niet veel meer mogelijkheden.

Toch bereidt de Zonnebloem zich wel voor op het seizoen 2021, in de hoop dat het vaccin in de loop van het volgend jaar uitkomst gaat bieden. 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore