24 januari 2022 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voor welke rechten kun je advocaten inschakelen?

Geplaatst op: 24 december 2020

(Advertentie) Een advocaat is de juiste persoon als je een raadsman nodig hebt voor bepaalde zaken. Vaak zijn de zaken van persoonlijk belang en is het dus ook belangrijk dat zaken goed worden aangevlogen. En het liefst heb je natuurlijk dat je de zaak wint! Maar voor welke belangen kun je een advocaat eigenlijk inschakelen? Hieronder vind je een aantal rechtsgebieden.

Ondernemingsrecht

Als je een onderneming hebt, dan is het belangrijk dat u zaken goed geregeld heeft. Er komt juist bij ondernemingsrecht enorm veel kijken! Van contracten, het innen van openstaande facturen tot misschien we het beƫindigen van een onderneming. Als je een advocaat inschakelt die zich hiermee bezighoudt, kun jij je juist weer focussen op de onderneming wat veel spanning weghaalt.

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht is een belangrijk gebied, immers is werk een groot onderdeel van het leven van vele mensen. En laat dit dan ook juist een gebied zijn die van meerdere kanten belicht kan worden, van zowel de werkgever als de werknemer. Als werknemer is het bijvoorbeeld goed om iemand aan de zijde te hebben als regels mogelijk overtreden worden. Een werkgever kan juist advies inwinnen bij een advocaat om alles volgens de regels voor de werknemer te regelen.

Echtscheidingsrecht

Helaas komen er steeds meer echtscheidingen voor in Nederland. Het lijkt er nu op dat ongeveer 40% van de gehuwden van elkaar scheidt. En als je dan een huis en gezin hebt, dan zijn er nogal wat belangrijke zaken waar een beslissing over gemaakt moet worden. Daarnaast is dit vaak ook een heel emotioneel proces. Op het emotionele gebied kan een advocaat misschien iets minder toevoegen, maar het is wel een fijne gedachten dat een advocaat je kan bijstaan en dat zaken in vertrouwde handen liggen. Zo kun je zelf dingen loslaten en bezig zijn met andere zaken.

Erfrecht

Erfrecht is een vakgebied waar ook vrij veel emoties bij kunnen komen kijken. Het gaat tenslotte over de nalatenschap van iemand! Een advocaat kan helpen om zaken op orde te krijgen na het overlijden van iemand. Het kan namelijk zijn dat er geen testament is of dat er een onterving plaatsvindt.

Familierecht

Familierecht komt vaak ook wel in de buurt van echtscheidingsrecht. Immers, als er kinderen mee gepaard gaan, dan is het familierecht heel belangrijk. Het kan gaan over kinderalimentatie, de verdeling van de inboedel of erfrechtelijke kwesties bijvoorbeeld.

En zo zijn er nog veel meer rechtsgebieden waar Schouten Advocaten bij kan helpen! Zo is er nog het incassorecht, vastgoedrecht, handelsrecht, vervoersrecht en bouwrecht bijvoorbeeld. En wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij een bedrijfsovername? Als je op zoek bent naar een goede begeleiding in het rechtsproces, sla dan een goede advocaat om de arm om je bij te staan. Kijk voor meer informatie eens op www.schouten-advocaten.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore