26 januari 2021 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwartewaterland viert dit jaar online oud en nieuw

Geplaatst op: 24 december 2020

Voor een gezellige Oudejaarsavond hoef je letterlijk de deur niet meer uit. De talkshow ‘Zwartewaterland Draait Door’ is die dag online te bekijken en Zwartewater FM zendt de Zwartewater FM Top 100 uit. Inwoners van Genemuiden hebben extra geluk: op 31 december is er vanaf 21.00 uur een Eindejaars Quiz.

Zwartewaterland Draait Door wordt op de laatste dag van 2020 uitgezonden via YouTube. “We hebben een mooie studio aan de rand van het Zwarte Water. In een speciale talkshow blikken we samen met mensen uit de gemeente terug op dit jaar. Dat doen we bijvoorbeeld met een dominee, maar ook met sportkenners. Luuk Drost van Sportclub is te gast namens Sportclub, Martien Wursten namens Olympia’28 en Atze ten Klooster schuift via DESZ aan”, vertelt Anneke van Dijk namens de organisatie.

De ideeën voor deze radio-uitzending, de talkshow en de quiz kwamen niet zomaar uit de lucht vallen. In Genemuiden werd rondom Sinterklaas bijvoorbeeld al een online-bingo gehouden met 600 deelnemers. De Genemuider Ondernemers Vereniging (GOV) en de mediamakers van Comceptum hebben de smaak daardoor te pakken. “Daarom leek het ons ook heel leuk om Oudejaarsdag invulling te geven”, aldus Martijn Janssen namens Comceptum.

Verder is er de hele dag vermaak op de lokale omroep. Er komt een Zwartewater FM Top 100 voorbij. Mensen kunnen online een stem uitbrengen op hun favoriete muziek. De uitzending duurt van 10.00 tot 21.00 uur. Vervolgens is er voor inwoners van Genemuiden een speciale online-quiz. De presentatie daarvan ligt in handen van Klaas Jan Barneveld en Flip Visscher. “Deelname is gratis. We hebben tussen 21.00 en 23.30 uur een online kennisquiz over Genemuiden. Daarbij richten we ons vooral op de afgelopen tien jaar, zodat het ook vermakelijk is voor de wat jongere mensen om mee te doen”, vertellen de organisatoren.

De talkshow, de radio-uitzending én de quiz zijn gebundeld op één website: http://oudennieuwzwartewaterland.nl/

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore