25 januari 2021 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Monoliet na ‘korte wandeling’ weer bij de makers

Geplaatst op: 30 december 2020

Kort voor de monoliet weer werd opgepikt door de makers

De mysterieuze monoliet die zaterdagnacht opdook in het Van Stolkspark is weer terug bij de makers. De redactie heeft dit uit anonieme bron bevestigd gekregen. Niemand wist hoe de holle metalen paal in het park terecht was gekomen. De plaatsing in Hasselt kwam in een serie van allerlei eerdere verschijningen op verschillende plekken in de wereld.

De makers hadden gehoopt dat de aanwezigheid van de monoliet op het veld voor de muziektent langer had geduurd. Maar onverlaten kozen er in de nacht van dinsdag op woensdag of de vroege ochtend voor het object van zijn ‘sokkel’ te rukken en mee te nemen uit het park. Verder dan het voetpad bij de rooms-katholieke begraafplaats kwam de monoliet niet. “Wellicht kwam er iemand langs rijden of zijn de daders tot bezinning gekomen”, vermoeden de makers die willen benadrukken niet blij zijn met de reactie afgelopen nacht op hun stunt. “Gelukkig is de actie net op tijd afgebroken voor hij helemaal spoorloos was.”

Blij zijn de makers wel dat zij via goede contacten op de hoogte waren gebracht dat de zuil woensdagochtend bij het kerkhof stond. “Wij zijn er direct naartoe gereden en jawel daar stond hij tegen een boom. Aan de bevestiging van de monoliet is te zien dat hij van zijn plek is gerukt. Hij heeft ook languit in de blubber gelegen omdat hij er rondom onder zat”, aldus een van de makers die -vermoedelijk- ongezien de monoliet weer konden inladen. Het is niet gezegd dat de metalen paal in de toekomst niet weer ergens gaat opduiken in Hasselt.

In deze sombere tijden wilden de makers voor wat reuring zorgen in Hasselt, en dat lijkt gelukt. “De gemeente wil hier graag bussen vol Chinese toeristen naartoe halen. Wij wilden dat Hasselters weer eens vaker in het eigen park zouden komen.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore