25 januari 2021 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Iris Scholten (19) gaat voor de gemeenteraad

Geplaatst op: 4 januari 2021

Iris Scholten uit wil volgend jaar een plek in de gemeenteraad van Zwartewaterland bemachtigen. De 19-jarige Sluziger doet mee aan het Generatieproject binnen het CDA.

“In 2018 zijn tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de meeste jongeren ooit op de kieslijsten van het CDA verschenen, mede door het toen de tijd lopende Generatieproject. Door dit succes van twee jaar geleden is er gekozen om dit nog een keer te proberen: CDA Generatieproject GR 2022. Hier worden jongeren klaargestoomd voor het zijn van gemeenteraadslid”, vertelt het jonge CDA-lid.

Voor de gemeente Zwartewaterland is er dit jaar één kandidaat die dit project naar eigen zeggen met beide handen aangrijpt: Iris Scholten.De inwoonster van Zwartsluis studeert Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Hiernaast is zij sinds januari 2021 algemeen bestuurslid bij de jongeren afdeling van het CDA in de regio IJsseldelta: gemeenten Zwartewaterland en Kampen.

“Toen er geadverteerd werd voor het Generatieproject, vond ik het een mooie uitdaging. Mijn voornaamste doel binnen de gemeenteraad is om meer jongeren te kunnen betrekken in niet alleen de landelijke, maar vooral de regionale politiek. Het is namelijk belangrijk om je stem te laten horen. Niet alleen als je het eens bent met de dingen die er spelen, maar ook als je het er niet mee eens bent. Daarvoor is onze democratie tot stand gekomen”, aldus Scholten.

De keuze voor het Christen-Democratisch Appèl was niet moeilijk: “Ik vind het inspirerend om te zien hoe het binnen het CD(J)A niet draait om het individuele belang, maar om het collectieve belang. Er wordt gehandeld vanuit de overtuiging dat we met verschillende visies samen het meest kunnen bereiken door juist ook om te zien naar elkaar.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore