25 januari 2021 Gebruikers online: 40
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Stadsbeiaardier gaat verzoeknummers spelen op carillon

Geplaatst op: 11 januari 2021

Stadsbeiaardier Martien van der Knijff

Hasselters kunnen nu hun favoriete liedjes aanvragen voor het carillon. Het is een traktatie van de jubilerende stadsbeiaardier Martien van der Knijff. “Zelf gecomponeerde melodieën mogen ook”, zegt de musicus die dertig jaar bespeler is van het Hasselter carillon.

Van der Knijff kreeg van de gemeente budget om nieuwe melodieën te maken voor de carilloncomputer. Van der Knijff vraagt daarom Hasselters nu om verzoeknummers aan te leveren.

“Dat kan van alles zijn”, aldus de stadsbeiaardier. “Van pop tot rock. Alleen hardrock en rapmuziek lukt niet, omdat die muziek meer op ritme is gebaseerd. En het carillon is echt een melodie-instrument. Maar verder is bijna alles mogelijk. Muziek van vroeger, maar zeker ook populaire muziek van nu.”

Van der Knijff daagt verder muzikale Hasselters uit om eigen geschreven muziek aan te leveren. “Het carillon speelt vier keer per uur. Op het hele uur maximaal 60 seconden, ieder half uur 45 seconden en op de kwartieren 15 tot 20 seconden. Je melodieën moeten daarop dus aansluiten. Verder werkt de carilloncomputer met midi-bestanden. Je kunt dus ook een midi-bestand aanleveren.”

Hasselters die meer informatie willen kunnen contact opnemen met de stadsbeiaardier via info@beiaardiermartien.nl. Muziek aanmelden kan tot 27 februari op hetzelfde mailadres.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore