19 april 2021 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zand uit Hasselter riool grondstof voor wegenbouw 

Geplaatst op: 20 januari 2021

rioolwaterzuivering ligt tussen Genemuiden en Hasselt

rioolwaterzuivering ligt tussen Genemuiden en Hasselt

Met het afvalwater en regenwater dat via de riolering terechtkomt op een rioolwaterzuivering, wordt veel zand meegevoerd.

Dit geldt ook voor het Hasselter afvalwater van huishoudens en industrie. Via de gemeentelijke riolering komt dit water terecht op de rioolwaterzuivering die ligt langs de provinciale weg tussen Hasselt en Genemuiden. Deze zuivering verwerkt al het afvalwater uit de gemeente Zwartewaterland. Het gezuiverde afvalwater wordt geloosd in het Zwarte Water.

Vanaf dit jaar verwerkt het waterschap Drents Overijsselse Delta 80% van het zand (vorig jaar 860.000 kilo) dat op de 16 rioolwaterzuiveringen terechtkomt, als grondstof onder het asfalt in de wegenbouw.

Op de rioolwaterzuiveringen staan zogenaamde ‘zandvangers’. Deze vangen het aangevoerde zand op voordat het zuiveringsproces start. Met het geven van een herbestemming van het zand levert het waterschap een bijdrage aan de circulaire economie en vermindert het verwerkings- en afvoerkosten.  

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore