19 april 2021 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Statenleden willen heroverweging besluit ‘Breman-uitrit’

Geplaatst op: 23 januari 2021

Jan Bruinenberg (derde van links) in gesprek met statenleden Pool en Van Moorsel.

Statenleden van verschillende fracties van de Provincie Overijssel hebben zich woensdag en zaterdag ter plaatse laten bijpraten over de inmiddels beruchte ‘Breman-uitrit.’ Provincie is als wegbeheerder uitvoerder van het plan. Op uitnodiging van het collectief bezwaarmakers -onder leiding van Jan Bruinenberg- kwamen zaterdagmiddag Joeri Pool namens de PVV en Bart van Moorsel van CDA naar locatie bij de Zwartewaterbrug.

Ook de fietsersbond en wethouder Slingerland waren zaterdag bij het gesprek betrokken. Woensdag namen Arjan Hof en Jan Westert van de ChristenUnie al poolshoogte op uitnodiging van het burgercomité. “Het was al vrij snel duidelijk voor de heren dat het geen wenselijke situatie is. Ik kreeg niets anders te horen dat ze het eigenlijk heel vreemd vonden er nog een uitrit kwam ook”, meldt Bruinenberg. Woensdag stellen verschillende statenleden de situatie aan de kaak in de vergadering van Provinciale Staten. Sinds donderdag heeft het burgercomité ook wethouder Maarten Slingerland aan haar zijde, nu hij vanuit de raad de opdracht heeft meegekregen het aanvankelijke ‘geen bezwaar’ van tafel te halen.

Zondagavond schenkt RTV Oost aandacht aan het bezoek van de provinciale politici.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Statenleden willen heroverweging besluit ‘Breman-uitrit’”

  1. Wat een boel ophef over een uitrit die van alle kanten erg ruimtelijk en overzichtelijk is.
    Deze in/uitgang is veel wenselijker en veiliger dan het zelfde verkeer in de bocht boven aan een bult langs het zwembad te laten gaan..
    Ik zou eerder vallen over de oversteek voor fietsers naar mastenbroek enkele tientallen meters terug de bult af.
    We moeten allemaal uitkijken en opletten, dus ook de fietser. Een chauffeur is niet de enige waar we met de vinger naar kunnen wijzen.

Nightstore