25 april 2024 Gebruikers online: 10
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwembad: ’technisch onmogelijk om buitenbad te openen’

Geplaatst op: 9 februari 2021

Raymond Spijkerman van Stichting Zwembaden Zwartewaterland

Het is helaas momenteel technisch onmogelijk om het Hasselter buitenbad open te stellen voor publiek. Raymond Spijkerman van Stichting Zwembaden Zwartewaterland reageert daarmee op het voorstel van CDA’er Martijn Riezebosch. Het raadslid heeft aan het college gevraagd welke mogelijkheden er zijn voor ‘winterzwemmen’. Dit deed hij in navolging van de situatie in Heino waar buitenbad De Tippe zou willen openen deze winter.

“De kuil onder de duikplank, de zogeheten duikkuil is 3,5 meter diep. Het actuele grondwaterpeil is 2 meter 70. Dat verschil van 80 cm is te groot om het oude water, dat momenteel in het bad staat, er uit te pompen en te vervangen door vers zwemwater. Het water dat er nu in staat, wordt erin gehouden om tegendruk te bieden.” En ook de huidige situatie met bevroren grond maakt volgens Spijkerman helaas geen verschil.

“Al 1,5 maand geleden ging bij ons al het plan borrelen om buitenzwemmen mogelijk te maken in Hasselt, nadat het Amsterdamse De Mirandabad in het nieuws kwam. Toen hebben we het onderzocht en werd duidelijk dat het nu niet gaat met het hoge grondwater peil. Jammer, want we hadden ook niet verwacht dat het peil zó hoog zou staan.” Spijkerman weet de politiek bijval wel te waarderen. “Hartstikke leuk dat het CDA dit wil oppakken, maar het zit er simpelweg niet in nu.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour