25 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voedselbanken blij met extra steun na mindere inzamelingsacties

Geplaatst op: 15 februari 2021

Foto Gerrit Slurink

De Voedselbank Zwartewaterland is blij verrast door alle steun die het de laatste tijd heeft ontvangen. Mede door de coronamaatregelen heeft de inzamelingsactie bij de supermarkten minder opgeleverd dan in andere jaren, en is de voorraad daardoor kleiner dan normaal.

“Dankzij de steun van diverse bedrijven, organisaties, instellingen, kerken, verenigingen, scholen en particulieren door het doneren van producten of het schenken van een financiële bijdrage, zijn we steeds weer in staat om een verantwoord voedselpakket samen te stellen”, meldt de Voedselbank.

We zijn dankbaar voor de bijdragen van alle sponsors en donateurs in deze bijzondere periode en het bestuur wil dan ook graag alle gulle gevers heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

De pakketten die worden verstrekt worden samengesteld vanuit de opbrengst van de supermarktacties, aangevuld met voedsel dat via de landelijke organisatie wordt verstrekt en met producten die wekelijks bij de plaatselijke supermarkten worden ingezameld.

De financiële steun stelt de voedselbank in staat om het pakket aan te vullen met fruit, groente en zuivel zodat een evenwichtig en een zo gezond mogelijk, volle boodschappentas ontstaat. Zonder die steun en zonder de vrijwilligers die een gedeelte van hun  tijd aan dit mooie werk willen geven en zonder de ondersteuning die we van de gemeente mogen ontvangen is het niet mogelijk een Voedselbank in stand te houden.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour