24 februari 2021 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Weidewachter’ terug naar tekentafel na brieven omwonenden

Geplaatst op: 19 februari 2021

De ontwikkelaar van appartementencomplex Weidewachter moet terug naar de tekentafel. Dat meldde wethouder Knol donderdagavond aan de gemeenteraad. De politiek besprak het ontwerp voor de zogenoemde Kerklocatie in Om de Weede vanwege de nodige brieven van verontruste omwonenden.
Die waren verbaasd dat de ontwikkelaar onlangs plannen presenteerde die niet passen binnen het bestemmingsplan. Bewoners vinden bijvoorbeeld het bouwvlak te hoog. “Dit wordt ‘m niet. Kom maar met een nieuw plan”, deelde Knol de ontwikkelaar mee. De wethouder wijst erop dat het om ‘een gevoelige locatie’ gaat.
Er is namelijk al het nodige gesteggel vooraf geweest. Voor de locatie waarop aanvankelijk een kerkgebouw was ingetekend lopen al plannen sinds 2005. In 2010 is vervolgens een bestemmingsplan vastgesteld. De gemeente heeft bovendien de toezegging gedaan voor een bredere sloot, een grotere vijver en een pad dat verlegd moet worden. Volgens Knol komt de gemeente die afspraak na.
In de tweede helft van dit jaar gaat ook de ontwikkeling van het stadspark van start, antwoordde Knol op vragen van de VVD. Dan begint althans de participatie met de buurt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nightstore