20 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Buren Van Dedemlaan helpen met bluswerk schutting

Geplaatst op: 26 februari 2021

Een schutting tussen twee achtertuinen aan de Van Dedemlaan is vrijdagavond afgebrand. De brandweer was gauw ter plaatse om de brand te blussen. Buren hadden al het nodige bluswerk gedaan voordat de brandweerlieden ter plaatse waren.

Bevelvoerder Aaldert Bergman geeft aan dat de oorzaak tot dusver nog onbekend is. Om het vuur snel onder controle te krijgen werd er vanaf twee zijden geblust. Daarvoor werden de brandweerslangen vanaf de straat door twee huizen getrokken. De brand trok veel publiek. Zeker zo’n vijftig personen kwamen uit de huizen om te kijken wat er loos was.

Een achterbuurman van de Willem Egbertsstraat was in zijn achtertuin en zag de vlammen als eerste en belde 112. Al gauw kwamen meerdere buren in actie om de betrokken bewoners in te seinen en te helpen blussen. “Heeft u een tuinslang of iets dergelijks werd mij gevraagd vanuit de alarmcentrale. Want ook ik had 112 gebeld”, vertelt buurman Robert van den Berg. “Die heb ik standaard aan de kraan hangen aan de achterkant, dus die kon ik direct gebruiken om de zoveel mogelijk de woning zelf nat te houden. De vlammen kwamen op een bepaald moment zelfs tot aan de dakgoot. Vanaf de andere kant stond een andere buurman hetzelfde te doen met een brandblusser”, doet Robert verslag.

Uiteindelijk is de materiƫle schade beperkt gebleven. De schrik zat er bij enkele (jonge) omwonenden wel goed in na het zien van de metershoge vlammen en de tumult daarna met de brandweer.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour