25 april 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Uitgestrooid glas op Olympia-veld dieptepunt na weken met vandalisme

Geplaatst op: 1 maart 2021

Foto Daan Luiting/Olympia'28

Olympia’28 heeft de laatste weken te stellen met vernielingen en achtergelaten troep op het sportpark. Het -voorlopig- dieptepunt is afgelopen weekend bereikt. Vrijwilligers troffen uitgestrooide kleine glasstukjes aan op het kleine kunstgrasveld.  “Met deze zinloze actie hadden jonge kinderen verwond kunnen worden die er regelmatig blootvoets lopen of voetballen. Gelukkig dat onze vrijwilligers voor de zaterdagtraining dit konden opruimen”, schrijft het clubbestuur. 

“Dat er regelmatig door jeugd tijdens sluiting op het sportpark wordt gevoetbald, wordt oogluikend toegestaan. Als dit in goede harmonie gebeurt, en het sportpark netjes wordt achtergelaten, is dat ook geen probleem.” Maar dat netjes achterlaten is nu net het probleem. Bijna dagelijks wordt er rotzooi achtergelaten op en naast de velden. Onder meer plastic flesjes, blikjes, glas en sigarettenpeuken blijven liggen. Dit terwijl op elke hoek van het sportpark een prullenbak staat. Naast rotzooi zijn er ook meerdere vernielingen geweest. Zo waren vorige week een aantal terrasstoelen gemolesteerd.

Daarom doet het bestuur een oproep: “Stop met rotzooi trappen en laat ons sportpark heel en netjes achter! Afval in de prullenbakken en geen vernielingen. Dat bespaart onze vereniging en haar vrijwilligers een hoop werk, geld en frustratie.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour