23 april 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

By Juulsz nieuw in Hasselt met casual betaalbare kleding

Geplaatst op: 17 maart 2021

“Ik wilde altijd al een eigen winkel.” Vertelt de gedreven eigenaresse Tamara van der Woude over haar onlangs geopende kledingzaak By Juulsz aan de Hoogstraat. “Ik zag ruimte in Hasselt voor een dames- heren- en kinderkledingwinkel. Vooral casual, dus alledaagse betaalbare kleding.” Plan was om in december al open te gaan, maar de algehele winkelsluiting gooide roet in het eten. Maar eerst met afhalen en nu het shoplicht is de winkel toch gaan lopen. Wat de toekomst betreft gaat Tamara goed peilen waar precies vraag naar is in Hasselt.

Tamara ontvangt veel waardering voor de stap in deze onzekere tijden voor iedereen, en voor ondernemers in het bijzonder. “Ik krijg heel veel reacties van mensen dat ze het stoer vinden wat ik doe. Maar ik geloof juist dat er nu juist kansen komen met grote ketens die omvallen. Mensen willen meer lokaal kopen en kleinere boetiekjes blijven bestaan.” Ook hoopt zij te profiteren van het stijgende aantal toeristen dat Hasselt weet te vinden.

De startende winkelier doet het niet alleen. Achter de schermen is haar partner, Steven de Haan, actief. Het stel woont met kinderen Julia en Luca schuin boven de zaak. Oudste Julia is bovendien naamgever van de winkel: “We noemen haar altijd Juul.”

Allebei afkomstig uit het drukkere Zwolle kozen Tamara en Steven ruim een jaar geleden, na enkele omzwervingen, bewust voor het kleinere Hasselt met meer rust. “Voor dat we hier kunnen ondernemen en wonen zijn we trouwens de familie Buit, van wie wij het huren, erg dankbaar”, vertelt Tamara over de prettige medewerking tijdens de opstartfase.

Tamara is op dit moment in gesprek met verschillende merken voor samenwerking. Zo bekijkt zij nu met Tom Tailor wat aansluit. Voor baby- en kinderkleding is ze nu ook bezig met Noppies. De vraag vanuit de klant is zoals gezegd belangrijk voor Tamara. “Maar ik wil een gevarieerd aanbod, niet te standaard.” En met een lach: “Niet dat heel Hasselt in dezelfde jas rondloopt.”

Kijk voor meer informatie op www.byjuulsz.nl en verschillende sociale media.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour