8 december 2021 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vesperavonden voor iedereen online mee te beleven

Geplaatst op: 23 maart 2021

De stille week voor Pasen start volgende week. De CGK en de Ontmoetingskerk vullen dat in met vesperavonden die online beschikbaar komen om mee te maken. 

“Eerder was het voor iedereen binnen Hasselt mogelijk deze avonden bij te wonen in de Ontmoetingskerk. Maar vanwege de coronamaatregelen zijn de vespers van te voren -coronaproof- opgenomen”, meldt Joanne Lassche namens de organisatie. “Deze worden vanaf maandag iedere avond om 19.30 uur online gezet op de YouTube-kanalen van de beide kerken. Deze zijn voor iedereen zichtbaar.”

De vespers bestaan uit muziek, stilte, lezingen, een overdenking en gebed rondom ‘De zeven van Barmhartigheid’ een veertigdagentijd campagne van Kerk in Actie.  Veel gemeenteleden uit beide kerken hebben een bijdrage geleverd aan deze vieringen door een stukje te lezen, te musiceren, te filmen, geluid op te nemen of het programma aan elkaar te ‘editen’. Een viering duurt ongeveer een half uur.

“Het is moeilijk om echt tot stilte te komen. Online in je eigen huis zal het nog moeilijker zijn. Maar we hopen, dat deze online vieringen daar toch een bijdrage in kunnen leveren, om stil te staan bij de lijdenstijd. Ieder is van harte welkom om deze vieringen online mee te vieren of achteraf te bekijken”, is de uitnodiging.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore