22 oktober 2021 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasseltse Haddassa voorleeskampioen van Zwartewaterland

Geplaatst op: 30 maart 2021

Hadassa Troost uit groep 8 van De Driemaster heeft de kwartfinale gewonnen van de Nationale Voorleeswedstrijd 2021. Samen met Noor Lok uit Genemuiden werd ze gekroond tot lokale voorleeskampioen en kwam ze een ronde verder. In totaal werden acht inzendingen beoordeeld door de jury.

Hadassa las voor uit “Hoe alles anders werd” door S.J van Duinen. Zij kon haar fragment heel levendig voorlezen en bouwde de spanning op. Ze heeft een duidelijke stem en wist op het juiste moment te stoppen.

Door de coronamaatregelen moest de jaarlijkse kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd dit keer helaas digitaal plaatsvinden. De acht deelnemende schoolkampioenen maakten een leuke video waarin zij hun fragment voorlazen. De jury, bestaande uit wethouder Gerrit Knol, oud kleuterjuf Gerda Buter en Godelieve van Uden (vrijwilliger VoorleesExpress) kwam vorige week (digitaal) samen voor het juryberaad.  Het was niet eenvoudig om een winnaar te kiezen, want de schoolkampioenen waren aan elkaar gewaagd.

De winnaars gaan door naar de halve finale, waarin zij het gaan opnemen tegen de winnaars uit Zwolle, Kampen, Staphorst en Steenwijkerland. Deze regionale ronde vindt opnieuw digitaal plaatsv. De jury kiest op 24 maart een winnaar, die doorgaat naar de provinciale ronde op 14 april en misschien zelfs wel de Nationale Voorleeskampioen 2021 wordt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore