19 april 2021 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Aantal besmettingen in Zwartewaterland afgenomen

Geplaatst op: 1 april 2021

Voor het eerst sinds lange tijd is het aantal besmettingen in de gemeente gedaald, dat vertelde burgemeester Bilder donderdagavond bij Zwartewater FM. Afgelopen week werden 104 Zwartewaterlanders positief getest op corona, dat zijn er een stuk minder dan de week daarvoor. Toen lag dat aantal op 171. Vooral in Genemuiden zijn de besmettingscijfers afgenomen. “Maar het zijn er alsnog erg veel, ondanks de afname”, aldus Bilder.

Daar waar in week 11 nog 142 mensen uit Genemuiden positief werden getest, waren dat er in week 12 de helft minder (72). In Zwartsluis steeg het aantal besmettingen van 20 naar 21 en in Hasselt van 6 naar 10. In Mastenbroek testte vorige week één persoon positief. Ook de afgelopen dagen zette de dalende trend door. “Ik houd wel een slag om de arm, het kan zomaar anders zijn”, aldus Bilder. Afgelopen week lieten zich ongeveer 1000 mensen uit de gemeente testen.

De burgemeester roept op om Pasen vooral digitaal met elkaar te vieren: “Je loopt het risico dat bijeenkomsten tijdens de Pasen gaan uitmonden in ziektebedden. We moeten even de kiezen op elkaar te zetten. Het is namelijk een ernstig virus, afgelopen week is ook iemand uit de gemeente overleden aan deze pandemie.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore