13 mei 2021 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Start aanleg verharde visplaatsen Zwarte Water

Geplaatst op: 13 april 2021

Langs het jaagpad onderaan de dijk Cellemuiden zijn dinsdag de werkzaamheden gestart voor de aanleg van 17 verharde visplaatsen langs het Zwarte Water. De werkzaamheden nemen ongeveer een week in beslag. Het ├ęchte werk begint pas woensdag overigens. Het was niet voorzien hoe zacht de grond langs de rivier was. Daarom worden er nu rijplaten geregeld voor de zware voertuigen om de klus te klaren.

“Onze vissers worden ouder en willen een vlakkere en veiligere plaats om te zitten tijdens het vissen”, motiveert bestuurslid Jaap Verheij van Hengelsportvereniging Zwartewaterland de keuze voor de steigers.
Er worden in totaal 17 betonnen platen van 2 x 2 of 2 x 1 meter geplaatst. 13 van deze steigers zijn uitsluitend te gebruiken door leden van de lokale visvereniging. HSV Zwartewaterland heeft zo’n 1000 leden, hoofdzakelijk uit Hasselt en Zwartsluis.
De kosten, ruim 15.000 euro, worden gedekt door bijdragen van Sportvisserij Nederland, Sportvisserij Oost Nederland en HSV Zwartewaterland.

De aanloop naar de start heeft al een paar jaar in beslag genomen. Verschillende vergunningen via verschillende overheden, onder meer in verband met Natura 2000-gebied, eisten de nodige tijd en volharding. Mark Kouwenhoven van Sportvisserij Oost Nederland heeft de vergunningaanvraag geregeld.

HSV Zwartewaterland meldt, vooral als gevolg van de coronamaatregelen, flink in de lift te zitten qua ledental. De vereniging geeft aan afgelopen jaar met zo’n 20 procent te zijn gegroeid.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore