24 januari 2022 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Visscher Caravelle uit startblokken met acties voor ALS

Geplaatst op: 21 april 2021

De 65 medewerkers van Visscher Caravelle BV uit Genemuiden zetten zich sinds deze maand tot eind 2021 in voor stichting ALS. De reden om deze actie op te zetten is minder mooi. Erwin Smit, ICT’er bij het bedrijf, kreeg de diagnose ALS.

“Onze collega kreeg in 2018 de diagnose ALS heeft kunnen werken tot medio 2019. We bellen hem en sturen kaartjes, maar in directe vorm kun je zo weinig voor hem doen. Daarom hebben we als bedrijf het idee opgevat om geld in te zamelen voor stichting ALS”, vertellen Inge Rook en Annemarie Talen, kartrekkers van de actie binnen het bedrijf.

ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een progressieve ziekte van de zenuwcellen waarbij de spieren geleidelijk aan uitvallen. Het uitvallen van de ademhalingsspier is vaak reden van overlijden. De oorzaak van de dodelijke ziekte ALS is nog niet bekend. De gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is na de eerste klachten slechts 3 tot 5 jaar. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 nieuwe diagnoses bij. Hoe snel het gaat verschilt per persoon.

Collega’s van Erwin, zelf afkomstig uit het Drentse Uffelte, wilden niet bij de pakken neer gaan zitten. “De komende maanden houden alle acht afdelingen binnen ons bedrijf acties. Dat kan van alles zijn, Sommige collega’s houden een statiegeldactie, anderen beleggen een Moederdag actie. Daarnaast is er binnen het bedrijf een EK-poule en worden oude mobieltjes ingezameld. Ook zijn er jarigen die niet trakteren, maar doneren. Die acties duren allemaal tot eind december”, aldus Inge en Annemarie.

Niet alleen aan de Sisalstraat wordt geld ingezameld voor de stichting. “Voor zijn werk vloog collega Erwin de hele wereld over. Hij had dus bijvoorbeeld ook contacten met collega’s in Mexico en America. Via de nieuwsbrief van ons bedrijf werden de buitenlandse bedrijven ook op de hoogte gebracht van deze actie. Daar kwamen ook direct signalen vandaan van collega’s die zich voor Erwin willen inzetten.”

Smit zelf wordt niet direct betrokken bij de acties, dat is helaas te vermoeiend. “We brengen hem maandelijks op de hoogte over de ontwikkelingen van de acties”, leggen de dames uit. Naast de acties die lopen via de afdelingen, hoopt Visscher Caravelle in september nog een bedrijfsbrede actie te houden. “Afhankelijk van de corona-omstandigheden wordt dit een sportieve actie waarbij collega’s bijvoorbeeld afstanden gaan (hard)lopen of fietsen om geld in te zamelen. Het streefbedrag is 5000 euro. Het zou natuurlijk super zijn als we daar een nulletje achter kunnen zetten, al is dat wel heel ambitieus”, sluiten Inge en Annemarie enthousiast af.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore