13 mei 2021 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zweefvliegtuig maakt landing aan Kromme Steeg

Geplaatst op: 27 april 2021

Foto: Pieter Polman

Aan de Kromme Steeg tussen Genemuiden en Hasselt heeft een zweefvliegtuig vanavond een landing gemaakt. Mogelijk was de thermiek niet optimaal en kon het zweegvliegtuig niet landen op zijn vaste basis in Marknesse.

Zonder grote problemen maakte het vliegtuig een landing in het weiland. Daar werd het vliegtoestel in de aanhanger gestopt.

De vlucht verloopt normaliter in een dalende lijn waarbij het toestel 0,5 à 1 meter per seconde aan hoogte verliest ten opzichte van de omringende lucht. Door hoogte te winnen in stijgwind kan het toestel langer in de lucht blijven en een grotere afstand afleggen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore