13 mei 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Aantal besmette Hasselters flink opgelopen

Geplaatst op: 29 april 2021

Het aantal mensen dat positief is getest op corona in Zwartewaterland is wederom gestegen. Vooral in Genemuiden en Hasselt kwamen er meer besmettingen bij in vergelijking met de voorgaande week. In Zwartsluis is een lichte daling te zien. 

Tussen 19 en 25 april zijn 92 besmettingen vastgesteld in de gemeente tegenover 64 in de week daarvoor. In Zwartsluis zakte het aantal positieve tests van 18 naar 15. Hasselt ging van 9 naar 34 en Genemuiden van 37 naar 43. Ook het aantal personen dat zich liet testen is gestegen van 613 naar 691. Het is onduidelijk waarom die stijging in Hasselt opvallend groot is.

Volgens burgemeester Bilder is er afgelopen week ook een ‘relatief jong iemand’ overleden aan het virus. Een exacte leeftijd noemde hij niet. “Op Koningsdag gingen mensen soms royaal om met de regels. Ik sta er niet boven met het vingertje te wijzen, maar we moeten ons realiseren dat het niet verantwoord is om de regels los te laten. Laten we hopen dat we volgende week geen hoge besmettingsaantallen zien naar aanleiding van Koningsdag”, besluit Bilder.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore