13 mei 2021 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Expositie Fotoclub Positief over 75 jaar bevrijding Zwartewaterland

Geplaatst op: 29 april 2021

In het najaar van 2019 heeft Fotoclub Positief een fotoboek gemaakt over “75 jaar Bevrijding Zwartewaterland”. Samen met alle basisscholen in Zwartewaterland werden bijzondere gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in scène gezet.

Dankzij medewerking van de gemeente konden de foto’s op 7 panelen worden afgedrukt, die als fototentoonstelling langs de scholen gingen. Helaas werd door de coronacrisis een streep gezet door een gedeelte van de planning. 

Nu de weken van herdenken aanbreken, is de tentoonstelling weer op pad. Deze weken is hij te zien in Het Anker in Hasselt. Voor de leerlingen een prachtige gelegenheid om met de verhalen in aanraking te komen en ook hun eigen aandeel in het project te bekijken. We hopen dat de expositie in de zomer/ najaar op meerdere locaties, zoals ook de verzorgingstehuizen, vertoond kan worden. Ondertussen is het boekje met de negentien foto’s ook weer te koop. Fotoclub Positief biedt deze nu met korting aan bij ten Kate en bij Lokaal 5. Voor 7,50 euro kunt hem daar afhalen. 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore