13 mei 2021 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Waterschap start controle waterkwaliteit zwemplassen

Geplaatst op: 30 april 2021

Foto WDODelta

Het warme weer laat nog op zich wachten. Maar wanneer hier sprake van is, weten ook vele Hasselters de weg naar ‘officieel’ zwemwater in de regio te vinden. Denk hierbij aan de Zwolse recreatieplassen, De Zwarte Dennen en een aantal locaties in de Kop van Overijssel. En dan is het goed om te weten dat het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) hier vanaf 1 mei de kwaliteit van het water regelmatig controleert.

Waarop wordt onderzocht 

De zwemlocaties waarvan de waterkwaliteit wordt gecontroleerd, zijn door de provincies Drenthe en Overijssel aangewezen als officiële open zwemwateren. Er wordt onder meer gelet op troebelheid, geur, kleur en zuurgraad van het water. Ook is het belangrijk dat er geen verontreiniging met olie, vuil of ongewenste bacteriën voorkomt én wordt nauwlettend de aanwezigheid van blauwalgen in de gaten gehouden.

Weten waar u veilig en schoon kunt zwemmen

De waterkwaliteit van de officieel aangewezen zwemwateren in Nederland – dus ook die het werkgebied van WDODelta – is digitaal inzichtelijk op de website zwemwater.nl en via de Zwemwater App. Deze is te downloaden in de stores van Android en Apple. Hier vindt u waar u in uw buurt kunt zwemmen en andere handige weetjes over aanwezige voorzieningen bij de verschillende zwemlocaties.

Officiële zwemplassen 

Het waterschap adviseert alleen in wateren te zwemmen die door de provincies zijn aangewezen als officiële open zwemwateren. In het gebied van WDODelta zijn dit het Blauwe Meer (Hoogersmilde), Ter Horsterzand (Beilen), Leberenplas, ’t Loomeer (Schoonloo), Strand Nijstad, Schoonhoven (Hoogeveen), De Tussenboerslanden (Nijeveen), Surfstrand West Belterwijde, Zwemeiland Bovenwijde (Giethoorn), Veneger Gat aan de Veneweg (Wanneperveen), de Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas (Zwolle), De Zwarte Dennen (IJhorst), Heidepark (Lemelerveld) en kolkbad De Lange Kolk (Den Nul).  

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore