13 mei 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jonge hardlopers zetten toptijden neer met Koningsloop

Geplaatst op: 3 mei 2021

Elf jeugdleden van Trainingsgroep Het Zwartewater hebben donderdag de Koningsloop gelopen. De kinderen liepen, onder begeleiding van volwassenen, het parcours van 5 kilometer door Hasselt.

Donderdagavond begonnen de kinderen gezamenlijk met een korte warming-up om goed van start te kunnen. Om 19.30 uur klonk het ‘startschot’ en renden de hardlopers bliksemsnel weg. De kinderen waren zo snel dat één van de volwassenen naar voren sprintte om het tempo enigszins te verlagen.

Na de Stenendijk rende een groepje van drie kinderen weg van de groep. Het tempo bij deze drie lag net onder de vijf minuten per kilometer. Na 3,5 kilometer roken zij de finish en waren ze voor de begeleiders nog amper bij te houden. De kinderen van deze kopgroep vormden na binnenkomst een erehaag om de andere hardlopers binnen te halen. “Het was een prachtige sportieve happening voor de jeugdleden”, schrijft de organisatie die de sponsors erg dankbaar zijn.

Brian liep de Koningsloop in 23:53 en was daarmee de snelste. Matthias en Niels kwamen kort daarna gezamenlijk over de finish met een tijd van 24:04. Liza vertegenwoordigde de meiden en rende de Koningsloop in 25:44. Ook alle andere kinderen waren binnen dertig minuten weer over de finish.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore