23 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Aantal besmettingen in Hasselt flink gedaald

Geplaatst op: 6 mei 2021

Het aantal positieve besmettingen schommelde de afgelopen maand nog wel eens, maar afgelopen week was er dalende lijn te zien. Tussen 26 april en 2 mei raakten namelijk 52 mensen uit de gemeente besmet, de week daarvoor waren dat er 92. Landelijk gezien zit Zwartewaterland nu in de middenmoot. 

Burgemeester Bilder vertelde donderdagavond bij Zwartewater FM dat afgelopen week 31 Genemuidenaren het virus hebben opgelopen, tegenover 43 in de week daarvoor. Ook in Zwartsluis daalde het aantal besmettingen, het aantal zakte namelijk van 15 naar 9. Afgelopen week raakten 12 Hasselters besmet, een flinke daling vergeleken met de 34 in de week daarvoor.

Tussen afgelopen maandag en vandaag zijn 41 personen in Zwartewaterland besmet geraakt. “Voor het eerst sinds een aantal weken is er gelukkig niemand aan het virus overleden, daar moeten we dankbaar voor zijn”, vertelde Bilder. “En dankzij het vaccinatieprogramma merken we ook dat kwetsbaren minder kwetsbaar worden voor het virus. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Contour