25 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bibliotheken in Zwartewaterland blijven voorlopig gesloten 

Geplaatst op: 6 mei 2021

Afgelopen dagen is bij veel mensen verwarring ontstaan over het moment van opening van bibliotheken. Verschillende media gaven foutief aan dat volgens het oorspronkelijke routeplan het demissionaire kabinet dit weekend had willen besluiten om vanaf 11 mei meer mogelijk te maken.

Het was het idee om pretparken, dierentuinen, bioscopen, bibliotheken en sportinstellingen onder gecontroleerde voorwaarden meer mogelijkheden te geven. Die stap durft het kabinet nu niet aan, vanwege de grote belasting van de ziekenhuizen.

In het stappenplan dat de Rijksoverheid heeft opgesteld is in stap drie de opening van bibliotheken als “doorstroomlocaties binnen” voorzien en niet in stap twee zoals abusievelijk in veel media bericht wordt. De Rijksoverheid heeft bibliotheken indertijd gerangschikt onder de zogeheten “doorstroomlocaties”. De detailhandel, zoals boekhandels bijvoorbeeld, kennen een andere rangschikking en zijn in stap één geopend.

De overkoepelende landelijke vereniging van bibliotheken is hierover intensief in gesprek met het ministerie van OCW. Dat heeft vooralsnog niet opgeleverd dat bibliotheken eerder open mogen en blijft alleen de AfhaalBieb mogelijk.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met de bibliotheek via genemuiden@bibliotheekzwartewaterland.nl of telefonisch op doordeweekse dagen tussen 10.00 en 12.00 uur: 0522 – 46 20 44.  

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour