20 april 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Recept van de week: pikante paprikahummus met kip, tzatziki en een pitabroodje

Geplaatst op: 6 mei 2021

Als je dit op tafel zet, gaan je tafelgasten geheid juichen van enthousiasme. Het is een prachtig, kleurrijk en smaakvol gerecht. Zeker op een zonnige lentedag is dit gerecht heerlijk als stevige lunch of een diner. Een groot voordeel is het feit dat het gerecht goed voor te bereiden is en staat daardoor binnen mum van tijd op tafel. Wie wil dat nou niet?

Benodigdheden voor 3-4 personen:

Gerookte paprika hummus

1 paprika geroosterd – 250 gram kikkererwten  – 15 ml citroensap – 1 tl. gemalen komijnzaad – 1/2 tl. zout – 1/2 tl. gerookte paprikapoeder – 2 tenen knoflook – 3 el. tahini – mespunt cayennepeper naar smaak – 2 el. extra virgin olijfolie (extra naar smaak).

Tzatziki

1/3 komkommer- 125 ml. Griekse yoghurt – 2 tenen knoflook, fijngeperst – 1 el. munt, fijngesneden – ½ citroen (alleen het sap) – 1 el. extra virgin olijfolie – peper en zout naar smaak

Overige ingredienten

600 gr. kippendijen – 1 halve duet paprika – 3 a 4 el. baharat kruiden – 6 pita’s – cherrytomaten – 1 granaatappel – 30 gr. pistachenoten – plakjes komkommer – handvol mesclun sla

Alles in huis? Aan de slag!

1) We beginnen met het maken van de gerookte paprika hummus. Spoel de kikkererwten goed af en dep deze droog. Steek de BBQ aan met houtskool en maak een warme en een koude zone. Dit betekent dat je de helft met kolen opvult en de andere helft niet. Leg de Duet Paprika rechtstreeks in het vuur en laat deze verbranden. Dit geeft de paprika een geroosterde, zachte smaak.

2) Wrijf met je handen, na het afkoelen, het geroosterde velletje van de paprika en snijd hem in stukken. Doe de paprika in de keukenmachine of een blender. Doe ook de overige ingrediënten erbij in en mix dit tot een egale massa. Schep het mengsel af en toe om als de machine niet helemaal mee werkt. Voeg eventueel naar smaak nog wat citroen, zout of cayennepeper toe. Doe de hummus in een schaaltje en voeg wat olijfolie en wat extra geroosterde paprika poeder toe en zet het even in de koelkast.

3) Kruid de kippendijen met de baharat kruiden en leg deze op het indirecte zone van de barbecue. Bereid de kippendijen in 20 minuten door ze af en toe om te draaien. Maak ondertussen de tzatziki door komkommer te raspen en op te vangen in een zeef. Voeg wat zout toe en laat dit voor 10 minuten staan. Druk na 10 minuten met een lepel het resterende vocht eruit. Doe vervolgens de komkommer en de rest van de ingrediënten in een schaaltje en hussel deze goed door. Zet even koud in de koelkast en klaar is de tzatziki.

4) Snijd de paprika, tomaten en komkommer en leg deze klaar op een plank. Rooster de pitabroodjes op de barbecue en pel de pistachenoten. Snijd vervolgens de granaatappel doormidden en klop de pitjes eruit. Leg alle garnituren op een grote plank, voeg de gebraden kippendijen, geroosterde pita broodjes, de tzatziki en de hummus toe. En eetsmakelijk! Laat iedereen lekker zelf zijn broodje samenstellen. Heerlijk!

5) Eetsmakelijk!

Bekijk hier het recept en de bijpassende wijntip.

De Bigondier is dé wijn- en lifestyle retailer met een enorme liefde voor koken. Het hart van De Groentemannen klopt sneller voor verser, smaakvoller, gezonder en gevarieerder eten. Nu ze hun passies combineren, kun jij de allerbeste gerechten bereiden. Met de recepten en wijntips van De Bigondier en de ingrediënten van De Groentemannen uit Zwartsluis. Eet smakelijk!

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Contour