25 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Sociale moestuin verrijst op volkstuinencomplex  

Geplaatst op: 7 mei 2021

Door een aantal vrijwilligers, waaronder jongeren begeleid door de jongerenwerkers en ‘nieuwe Nederlanders’, is deze week een begin gemaakt met de realisatie van een sociale moestuin in Hasselt. Deze tuin krijgt een plek op het complex van Volkstuinenvereniging Nut & Genoegen.

Dit project is een burgerinitiatief in samenwerking met Welzijn Zwartewaterland. De moestuin is bedoeld voor mensen met een beperking en ook toegankelijk met een rollator, scootmobiel en rolstoel.  

Op het terrein met een oppervlakte van 400 m2 is naast de ‘tuinbakken’ ruimte voor een tuinhuis, kas, fruitbomen en een ontmoetingsplek met een aantal bankjes. Door werving van diverse fondsen en sponsoring door lokale bedrijven is het mogelijk geworden om de moestuin aan te leggen.  

Tegels 

Om een deel van het terrein te verharden zijn circa 600 gewassen grinttegels van het formaat 40 x 60 cm nodig. Een groot deel hiervan is na een oproep op sociale media al door diverse particulieren beschikbaar gesteld. Deze week werden de eerste honderden tegels door de vrijwilligers opgehaald en naar de moestuin gebracht. Mensen die nog af willen van dit formaat tegels, kunnen dit per mail aangeven: m.platel@ijsselheem.nl  

De planning is erop gericht dat de sociale moestuin, hoewel dan nog niet helemaal klaar, in juni van start gaat.  

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour