20 april 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Meeste stemmen stadscheques voor Toermalijn-boomhut

Geplaatst op: 11 mei 2021

Vorig jaar ontvingen de leerlingen een cheque vanuit de handen van wethouder Harrie Rietman.

Met 12,4 procent van de stemmen is het idee van groep 7 van De Toermalijn als favoriet uit de bus gekomen. Zij krijgen een Stadscheque van 2.500 voor ‘een uitdagende maar veilige boomhut, met lange picknickbank’ in het Van Stolkspark.

De leerlingen ontvingen dinsdagmiddag een cheque vanuit de handen van Wethouder Harrie Rietman. Ook verraste hij ze met een extra prijs. Samen met een illustrator gaat de klas de boomhut ontwerpen. En zij mogen meedenken over de inrichting van het park. Zeshonderd stemmen werden er in totaal uitgebracht. Het bedrag per cheque kan variëren van 100 tot 2500 euro. In totaal heeft de Provincie Overijssel 25.000 voor het project beschikbaar gesteld.

Uit de genomineerden hebben de inwoners een top 5 van favoriete ideeën geselecteerd. “Voor deze top 5 hebben we extra geld beschikbaar gesteld voor het verder uitwerken, vormgeven en versterken van de ideeën,” legt wethouder Harrie Rietman uit. “Inwoners van Hasselt inspireren en enthousiasmeren elkaar om het mooie Hasselt op de kaart te zetten. Daar werken we als gemeente graag aan mee.” De overige vier plannen met de meeste stemmen:

Middeleeuwse vaandels

Het idee voor middeleeuwse vaandels in het stadscentrum kreeg 10,7 % van de stemmen. Met de vaandels in Hoogstraat, Ridderstraat en Nieuwstraat willen winkeliers en ondernemers het straatbeeld van de stad Hasselt accentueren. Bovenop het gevraagde bedrag krijgen ze geld voor een extra vaandel bij de kop van de Hoogstraat.

Bank op de kop Hoogstraat

Met 10,1 % van de stemmen is dit idee de derde favoriet. Met de extra bijdrage kan er een tweede bank om een boom worden geplaatst. Bij de banken komt ook informatie over wat Hasselt te bieden heeft. Samen met een ontwerper kijken de initiatiefnemers op welke manier dit kan worden vorm gegeven.

Meer groen in Meestersteeg 

Groep 6 van CBS Het Anker wil de Meestersteeg omtoveren naar een prachtige kleurrijke steeg met veel bloemen en ruimte voor insectenhotels. Zij krijgen als extra prijs een tuinontwerper die samen met de klas een passend plan maakt voor de Meestersteeg.

Warm welkom Justitie Bastion

Het idee voor een warm welkom bij binnenkomst van fietsers en wandelaars via Justitie Bastion met onder andere een ”welkom in Hasselt” bord, picknicktafels en een cache (digitale schat)voor geocaching in het kanon kon rekenen op 8,6 % van de stemmen. Ook voor dit idee is een extra bijdrage beschikbaar waarmee een wifi hotspot kan worden gerealiseerd.

Ook de ideeën voor Streetart Hanzestad Hasselt, Maritiem welkom, Wandel-app, Promotiefilmpje Hasselt, Groots Hasselt in miniatuur, Kabouterstad, Monument Van Nahuysbrug en Kindermarktkraam hebben vandaag een Stadscheque ontvangen.

Alle genomineerden kregen vandaag een Stadscheque uitgereikt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour