18 april 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Aanleg glasvezel gestart in Hasselt

Geplaatst op: 12 mei 2021

Wethouder Maarten Slingerland nam woensdag plaats in een kraantje voor de symbolische start van de aanleg van glasvezel

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Hasselt is definitief gestart. Vandaag hebben wethouder Maarten Slingerland en RENDO Fiber-directeur Bert Vos samen een eerste schop in de grond gezet. “Hiermee maken we Hasselt en onze gemeente weer een stukje aantrekkelijker voor wonen en werken’, zegt wethouder Maarten Slingerland.

Eind april startte de aannemer al met de woningschouw in Hasselt. Dit betekent dat zij langsgingen bij aangemelde bewoners om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Deze woningschouw gaat door tot de bouwvak. De aannemer start nu dus ook met de graafwerkzaamheden, die tot eind dit jaar duren. Vanaf november worden de huizen aangesloten, zodat de inwoners van Hasselt begin 2022 gebruik kunnen maken van hun snelle verbinding.

“We zijn blij dat de aanleg in Hasselt nu is gestart”, vertelt Bert Vos, directeur joint venture RENDOFiber. “We zien dat een goede internetverbinding juist nu heel belangrijk is voor de inwoners van de gemeente Zwartewaterland. Ook na de coronapandemie zullen mensen vaker thuis werken en dus moeten we nu investeren in het glasvezelnetwerk. Tijdens de aanleg in Hasselt passeren wij veel huizen. Voor deze adressen hebben we een mooie actie. De inwoners kunnen zich alsnog aanmelden voor supersnel internet via glasvezel, tijdelijk zonder extra aansluitkosten. De actie geldt voor de inwoners die zich nog niet hebben aangemeld”, aldus Vos.

“Snel internet maakt thuis werken aantrekkelijker”, vult Slingerland aan. “In Zwartewaterland willen we ons bedrijfsleven en onze bewoners zo goed mogelijk faciliteren. Snel internet, glasvezel, hoort daar gewoon bij. We zien, ook door corona, dat we voor werk maar ook voor zorg en onderwijs steeds vaker zijn aangewezen op de digitale snelweg. Als gemeente zijn we blij dat we kunnen meegaan in die ontwikkeling.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour