20 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Agnieten College speelt battle tegen Frankrijk 

Geplaatst op: 4 juni 2021

Een bezoek brengen aan de Franse hoofdstad Parijs. Eindelijk de scholieren in het echt ontmoeten op de Franse partnerschool College Hervé Faye uit Saint-Benoît du Sault, waar je al zoveel online mee hebt samengewerkt. Leerlingen uit de klassen 3 havo/vwo van het Agnieten College Zwartsluis keken daar erg naar uit. Helaas ging deze reis vanwege de coronamaatregelen niet door.

Om toch contact met de Franse leeftijdsgenoten te hebben werd er een leuke online-activiteit georganiseerd. Leerlingen, zowel in Zwartsluis als uit Saint-Benoît du Sault, werden verdeeld over verschillende groepen en gingen met elkaar de strijd aan. In korte tijd moesten de teams zoveel mogelijk punten verzamelen. Opdrachten als ‘knuffel een boom’, ‘ga op de foto met de conciërge’ of ‘doe gezamenlijk een Tik-Tok dansje’.

Dit leverde natuurlijk hilarische filmpjes en foto’s op. De puntentelling werd bijgehouden door een deskundige jury. De uitslag werd tijdens een liveverbinding met Frankrijk bekend gemaakt. Uiteindelijk wist een Nederlands team de meeste punten te verzamelen. De landenstrijd werd echter gewonnen door Frankrijk. De hoofdprijs gaat binnenkort richting Saint-Benoît du Sault, Leerlingen en medewerkers van het Agnieten College Zwartsluis kijken terug op een geslaagde ochtend. 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour