19 april 2024 Gebruikers online: 9
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Recept v/d week: zomerse rucola stamppot met gegrilde feta, olijven en trostomaten

Geplaatst op: 12 juni 2021

Een zomerse stamppot? Ja hoor, dat is heel normaal. Je moet hem alleen wel wat lichter maken dan normaal. Daarom deze week een rucola stamppot met een Mediterrane tint. Hierbij valt te denken aan een stuk heerlijk, gegrilde fetakaas met olijven, zongedroogde tomaatjes en geroosterde trostomaten. En juist die laatste zijn zoete smaakbommetjes in combinatie met de rest. Heerlijk zomers genieten!

Benodigdheden voor 2-3 personen

Voor de puree

600 gr. kruimelige aardappelen, 100 ml. kookroom, half bakje rucola, sap van een halve citroen, rasp van een halve citroen, 3 tl. groene pest, flinke snuf peper en zout

Voor de feta

250 gr. feta, 10 groene olijven, 6 a 8 zongedroogde tomaatjes, sap van een halve citroen, rasp van een halve citroen, 1 tl. oregano, mespunt chilivlokken, peper en zout en 24 trostomaatjes.

Bereiding

1) Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de aardappels. Vervolgens schil je de aardappels. Deze kook je voor circa 20 minuten, totdat ze zacht genoeg zijn. Dit hangt natuurlijk af van de grootte van je aardappels.

2) Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg in een ovenschaal het blok fetakaas. Doe er een ruime hoeveelheid extra Virgin olijfolie overheen. Leg de gesneden olijven en zongedroogde tomaatjes er omheen. Voeg de rasp en het sap van een halve citroen eraan toe. Als laatst voeg je de oregano, chilivlokken, zout en peper toe. Zet de ovenschaal in de oven en bak de feta voor 20 minuten. Zet de laatste paar minuten de grillstand nog even aan.

3) Leg, nadat de feta voor 10 minuten in de oven staan, de trostomaten in de oven en grill deze voor 10 minuten

4) Snijd de rucola wat kleiner. Voeg vervolgens in een schaaltje de kookroom, groene pesto, zout, peper, sap en rasp van een halve citroen toe. Roer dit mengsel goed door. Na 20 minuten zijn de aardappels zacht en kun je ze afgieten. Kook ze nog even kort droog, voordat je ze fijnstampt met de stamper;

5) Voeg daarna het kookroom mengsel en de rucola eraan toe. Mocht je nog wat meer zout en peper willen toevoegen, moet je het even proeven. Roer alles goed om en je puree is klaar.

6) Leg een mooie rondje puree op het bord en leg daar een stuk fetakaas met de olijven en zongedroogde tomaatjes op. Leg op elk bord 8 geroosterde trostomaatjes en genieten maar.

7) Eetsmakelijk! 

Bekijk het recept en de bijpassende wijntip op de-groentemannen.nl/recept

De Bigondier is dé wijn- en lifestyle retailer met een enorme liefde voor koken. Het hart van De Groentemannen klopt sneller voor verser, smaakvoller, gezonder en gevarieerder eten. Nu ze hun passies combineren, kun jij de allerbeste gerechten bereiden. Met de recepten en wijntips van De Bigondier en de ingrediënten van De Groentemannen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Contour