8 december 2021 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Meidenteam Olympia maakt zich op voor NK

Geplaatst op: 23 juni 2021

Het MO15-team van Olympia’28 speelt zaterdag in Steenwijk op een prestigieus voetbaltoernooi voor talentvolle jeugdteams. Het meidenteam dat al een tijd samen speelt, pakt door de jaren heen geregeld prijzen. Dat is niet ongemerkt gebleven bij de organisatie van het NK Jeugdvoetbal. Woensdagavond werden in een laatste training de puntjes op de i gezet.

Het team, onder leiding van Ger van den Berg en Dunja de Bruin, gaat het zaterdag in een poule opnemen tegen drie tegenstanders; Kadoelen en Buitenveldert uit Amsterdam en GVAV-Rapiditas uit de stad Groningen.

“Maandag hebben ze de training overgeslagen en gezellig met elkaar het Nederlands Elftal gekeken. Dat was goed voor de teambuilding. ‘Kom maar op!’ is het gevoel dat de meiden hebben voor zaterdag . Al onze tegenstanders zaterdag komen uit in de hoofdklasse, wij spelen in de eerste klasse. Wij hadden ons eerst niet ingeschreven voor het toernooi. Maar er viel een ander team uit, en omdat onze prestaties opvielen nodigden ze ons uit”, vertelt Dunja.Afgelopen maanden is veel geoefend op de club met onderlingen wedstrijden. MO15 wist daar ook alle potjes te winnen.

Het NK Jeugdvoetbal (Voetbal Talenten Toernooi) is het officiële, open Nederlandse Kampioenschap van heel Nederland voor pupillen en junioren, sinds 2004. Het is één van de belangrijkste hoofdprijzen in het jeugdvoetbalseizoen en richt zich zowel op de brede als topamateur jeugd.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore