25 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Recept v/d week: Thaise viscurry met asperges, venkel en paprika

Geplaatst op: 2 juli 2021

Door de geuren die vrij komen bij het maken van dit Thaise gerecht, waan je jezelf bijna op Thailand midden in de drukke straatjes met heerlijk eten. Dit is een smaakvol, umami gerecht wat ook nog eens redelijk eenvoudig is om te maken. Serveer dit op tafel en je tafelgasten zullen onder de indruk zijn. Voeg eventueel naar smaak groente toe die jij wilt, alles kan! Klinkt goed toch?

Benodigdheden voor 3-4 personen

600 gr. kabeljauw

1 rode paprika

1 venkelknol

200 gr. gele en paarse wortelen

1 bosje groene asperges

2 grote sjalotten

5 tenen knoflook

2 el. gember fijn geraspt

1 – 2 chilipepers (afhankelijk van hoe pittig je het wilt)

2 el. vissaus

2 tl. gemalen kurkuma

2 el. groene curry pasta

3 el. citroengras, fijngesneden

2 limoenen

500 ml. vis- of kippenbouillon

400 ml. kokosmelk

Zout en peper naar smaak

Bereiding

1) Snijd de kabeljauw in grote stukken en dep de vis helemaal droog. Bestrooi de stukken vis met wat peper, zout, limoenrasp en sap van een halve limoen. Zet deze vervolgens apart.

2) Zorg ervoor dat je eerst alle groentes fijn snijdt. Hierdoor kun je straks gemakkelijker koken. Snijd dus de venkelknol, wortel en paprika in middel-kleine stukken. Snijd de sjalotten, knoflook, citroengras en rode peper fijn. Kneus de citroengras nog wel even extra, voordat je het fijn snijdt. Zo komen de smaken er beter uit. Als laatste snijd je de asperges in stukjes van 2 tot 3 cm lang.

3) In een grote stoof- of hapjes pan verwarm je 3 el. olijfolie (of vervang dit voor kokosolie). Voeg de sjalotjes eraan toe en fruit deze, totdat ze mooi licht goudbruin zijn. Dit duurt zo’n 3 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, peper en limoengras toe en fruit ook dit in totaal 3 minuten. Zet vervolgens het vuur zachtjes en voeg de gember en kurkuma toe en roer dit voor 1 minuut goed om. Voeg vervolgens de groene curry pasta toe en fruit deze kort mee.

4) Nu kan de bouillon, rasp van een hele limoen, wortels, paprika en venkel erbij. Doe de deksel op de pan en kook alles zachtjes voor zo’n 5 minuten, totdat de wortels beetgaar zijn.

5) Zodra de groente beetgaar zijn, voeg je de kokosmelk, vissaus en het sap van een halve limoen toe. Roer goed door en laat dit zachtjes doorkoken. Nu is het moment op te gaan proeven en eventueel naar smaak extra dingen er aan toe te voegen. Wil je meer hitte? Voeg dan nog wat groene curry pasta toe. Wil je meer een zoutige smaak? Voeg dan wat meer vissaus eraan toe. De viscurry mag wel wat robuust van smaak zijn. De zachte vis en de rijst trekken de smaak nog iets naar beneden.

6) Voeg vervolgens de vis en de groene asperges toe en kook dit mee voor zo’n 2 tot 3 minuten.

7) Serveer dit met een portie Basmati rijst en doe er wat koriander over heen. Leg wat extra limoenpartjes erbij, mocht iemand dit graag nog willen toevoegen. Heerlijk!

8) Eetsmakelijk!

 Bekijk het recept en de bijpassende wijntip op de-groentemannen.nl/recept

De Bigondier is dé wijn- en lifestyle retailer met een enorme liefde voor koken. Het hart van De Groentemannen klopt sneller voor verser, smaakvoller, gezonder en gevarieerder eten. Nu ze hun passies combineren, kun jij de allerbeste gerechten bereiden. Met de recepten en wijntips van De Bigondier en de ingrediënten van De Groentemannen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Contour