8 december 2021 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Agnieten College mag zich gezonde school noemen

Geplaatst op: 5 juli 2021

Het Agnieten College in Zwartsluis heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat het Agnieten College zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De school is bijzonder trots op dit behaalde resultaat.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het Agnieten College voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Roken, alcohol- en drugspreventie. Hiervoor worden verschillende activiteiten ingezet. De Smokefree challenge is hiervan een voorbeeld, maar ook de lessenserie Samen Fris, waarin leerlingen samen met hun ouder(s)/verzorger(s) aan de slag gaan om te zorgen dat hun kind fris blijft door niet te roken, alcohol te drinken en/of drugs te gebruiken.

Het team van het Agnieten College is trots het vignet Gezonde School. Vanaf nu hangt op de gevel van de middelbare school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat op onze school een gezonde leefstijl wordt nagestreefd.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore