19 april 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hoogste woonpunt bereikt in Hasselt

Geplaatst op: 19 juli 2021

Een thuiswedstrijd voor Harmen Knol van Knol Bouw (l) en Henk-Jan Overmars van projectontwikkelaar WVG

Appartementen op dik twintig meter hoogte. Niet eerder schoot een woonlocatie in Hasselt zo ver de lucht in. Maandag werd het hoogste punt bereikt bij de bouw van twee appartementencomplexen aan de Torenwachter. Daar wordt momenteel hard gewerkt aan de zogeheten ‘Wachters in de Weide’. Vroeger werd het zogenaamde pannenbier geschonken als het hoogste punt was bereikt. Vandaag waren het gehaktballen die de bouwvakkers ook heel goed smaakten.

Opvallend is dat het gehele project hoofdzakelijk in Hasselter handen ligt. Het ontwerp is gemaakt door de Hasselter architect Martijn Linde van Linde Architectuur. Knol Bouw uit Hasselt is de hoofdaannemer van dit plan. De opdrachtgever WVG Ontwikkeling komt weliswaar uit Meppel, maar vanuit dat bedrijf is Hasselter Henk-Jan Overmars verantwoordelijk voor het opvallende project. En om het lokale karakter te onderstrepen werd maandag ook de Hasselter vlag in top gehesen.

De belangstelling voor de koop-appartementen was enorm en in no time hadden makelaars Bert Leistra ERA Makelaardij en Bonthuis Vaartjes NVM Makelaars alle 19 appartementen verkocht. Omdat er ook veel vraag is naar huurappartementen gaat één gebouw van 19 appartementen naar een belegger, die de appartementen gaat verhuren.

De twee torens, Schout en Heraut genaamd, hebben de skyline van Hasselt inmiddels definitief aangepast. In de gevels die momenteel worden opgetrokken, worden straks rood-wit-blauwe Hasselter wapenschilden ingemetseld. Eind januari dit jaar is de bouw gestart. Mei 2022 staat op de planning om de appartementen op te leveren.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour