20 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Parkeerplekken en wandelpad op Diamanten Bolwerk

Geplaatst op: 23 juli 2021

beelden van flyer gemeente

De gemeente Zwartewaterland werkt verder aan de ontwikkeling van het Diamanten Bolwerk. Omdat de parkeerdruk in het centrum van Hasselt hoog is, legt de gemeente hier 70 parkeerplekken aan. Er worden grasbetonstenen toegepast, extra bomen geplant, en bloemenmengsels gezaaid. Hiermee behoudt de omgeving zijn groene karakter. Hagen voorkomen eventuele hinder van koplampen.

Het wandelpad langs het Zwarte Water wordt verlengd tot aan Buiten de Enkpoort. De fietscrossbaan verdwijnt en wordt mogelijk vervangen door een pumptrackbaan op een andere locatie. Dit gebeurt in overleg met de initiatiefnemers van de crossbaan.

Voor de aanleg van de parkeerplaatsen en het wandelpad is een omgevingsvergunning nodig. Deze vergunning is inmiddels door de gemeente aangevraagd. Nadat de vergunning is verleend kan een bezwaar worden ingediend. Meer info over de plannen staat op www.zwartewaterland.nl/diamantenbolwerk. Ook kan contact worden opgenomen met kerncoördinator Jannie Bloemert van de gemeente: j.bloemert@zwartewaterland.nl

De gemeente is van plan om de werkzaamheden uit te voeren in het najaar van 2021.

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour