24 april 2024 Gebruikers online: 10
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympisch roeigoud voor oud Hasselter Koen Metsemakers

Geplaatst op: 28 juli 2021

Afgelopen nacht behaalde de in Hasselt geboren en opgegroeide Koen Metsemakers met zijn roeiteam dubbel vier de gouden medaille in Tokio.

Moeder Corrie reageert verheugd en opgelucht op deze prestatie. “Het was voor het team waar Koen deel van uitmaakt een spannende periode. De impact van alle maatregelen rond corona is groot. Aan de Olympische gedachte om er voor elkaar te zijn en elkaar op te vangen heeft het team prima invulling gegeven.”

Koen is 29 jaar en startte zijn sportieve carrière in Hasselt bij zwemclub De Zwartewaterratten en badmintonvereniging Allotria. Pas als student in Nijmegen begon hij op zijn 19e met roeien bij de studentenroeivereniging Phocas. Inmiddels is hij afgestudeerd als tandarts. Het spreekt voor zich dat hij de laatste jaren veel aandacht aan het roeien heeft besteed. Daarvoor verhuisde hij naar Amsterdam om dagelijks te kunnen trainen op de Bosbaan. Wanneer het roeien weer in een wat rustiger vaarwater is beland, zet Koen zijn studie in de geneeskunde voort.  

“Topsport kost veel aandacht en energie en leidt gemakkelijk tot een kokervisie” geeft Corrie aan. Daarom vindt zij het knap en verstandig dat Koen naast het roeien is blijven studeren. Zij heeft na de prestatie van het roeiteam alleen via de app contact met haar zoon gehad. “Het is allemaal nogal hectisch en nader contact komt later wel.” 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour