8 december 2021 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vlaamse gaai opgezet in Veldschuur 

Geplaatst op: 12 augustus 2021

Boswachter Marline Wennink van Staatsbosbeheer zette op donderdagmiddag samen met een zevental kinderen een Vlaamse gaai op in De Veldschuur. Dit tijdens een van de kinderactiviteiten die in de zomervakantie worden organiseert.

Marline had de Vlaamse gaai gekregen van een automobilist die de vogel jammerlijk had aangereden. Zij had dit dier thuis al geprepareerd en gewassen met afwasmiddel. De huid was al bewerkt met looistof. Om de vogel zo goed mogelijk vorm te geven had ze de inhoud ook meegenomen. Als vulling voor het opzetten wordt houtwol gebruikt. Als eerste werden samen met de kinderen de juiste kunstogen uitgezocht. Met ijzerdraad gaf ze de poten de nodige stevigheid. Dit alles in samenspraak met de kinderen die de nodige vragen kregen voorgeschoteld. Mooi om te horen dat op vele vragen verrassende en goede antwoorden werden gegeven. De kinderen bleven tijdens het gehele proces geboeid meedoen. Na anderhalf uur was de Vlaamse gaai opgezet en kon beginnen aan zijn tweede leven.

Voor Marline Wennink is het opzetten van dieren al vanaf haar elfde jaar een hobby. Zij begon hiermee met het opzetten van eendagskuikens en stap voor stap leerde ze de fijne kneepjes van dit vak. Bij haar thuis staat inmiddels een grote vriezer met verschillende soorten dieren en vogels die nog wachten om opgezet te worden. Dit doet ze regelmatig naast haar werk als boswachter. Binnen Staatsbosbeheer heeft ze de ruimte om vanuit educatie haar hobby in te zetten. Marline is afkomstig uit Twente, woont nu in Zwolle en is sinds kort werkzaam bij Staatsbosbeheer in onze regio. Alle opgezette dieren worden landelijk geregistreerd om eventuele fraude door het bewust doden en verhandelen van vaak zeldzame en beschermde soorten tegen te gaan.

   

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore