8 december 2021 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Animo VakantieBijbelWeek-karavaan ‘boven verwachting’

Geplaatst op: 19 augustus 2021

De VakantieBijbelWeek (VBW) wordt in deze laatste week van de vakantie niet op één maar op zeven locaties gehouden. De karavaan met mobiel podium en omgebouwde caravan als foodtruck hield donderdagochtend halt langs de Van Dedemlaan. “In februari hebben we dit bedacht als alternatief in de hoop zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken met het verhaal van Jezus”, vertelt Ineke Hartman namens de organisatie.

De laatste jaren stond de VBW op het sportveld bij de Toermalijn. Vanwege corona besloot de het organiserende team het dit jaar te spreiden over meerdere locaties. “En het gaat boven verwachting. Op iedere plek ontvangen we ongeveer 35 kinderen of meer.”

De VBW wordt al jaren gehouden vanuit de Hervormde Gemeente (Grote Kerk) en ontvangt doorgaans zo’n driehonderd kinderen, zowel met als zonder kerkelijke achtergrond. Dit jaar met de andere opzet ligt dat aantal iets lager, waar ook rekening mee was gehouden.  Ineke: “We zien nu vooral jongere kinderen wat logisch is als je kijkt wat we aanbieden.” Voor de oudere jeugd was er altijd het houtdorp waar een hele week aan werd gebouwd.

Nu is het steeds een uur per locatie die start met een half uur podium met zingen en een verhaal met poppen. Thema is ‘Hallo, contact’ en krijgen de kinderen te horen hoe je bijvoorbeeld met bidden contact kunt maken met God. Maar het staat ook voor de contacten onderling, zoals tijdens deze VakantieBijbelWeek. Naast de boodschap wordt er ook druk geknutseld, geschminkt en pannenkoeken gegeten.

Vrijdag is de laatste halte aan de Glinthuisweg 17a in Genne.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore