20 april 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Margreet maakt laatste rondje voor Icare 

Geplaatst op: 19 augustus 2021

Margreet Hartman reed donderdagmorgen met privéchauffeur haar laatste rondje als verpleegkundige door Zwartewaterland. Na 18 jaar vindt ze het tijd voor een andere baan.

“Mijn werk bij Icare heb ik altijd met veel plezier en met leuke collega’s gedaan” geeft Margreet aan. “Gemiddeld was ik 24 uur per week in de gemeente Zwartewaterland onderweg naar zo’n 10 klanten per werkdag. De thuiszorg bestaat uit dagelijkse zorg, wondzorg en palliatieve zorg. De ene cliënt bezocht je voor een korte periode. Maar anderen verzorgde ik jarenlang, waardoor je dan een band met de cliënt opbouwde. De verleende zorg gebeurde altijd in goede samenwerking met de huisartsen. In de afgelopen jaren volgde ik de nodige opleidingen en specialiseerde me in wondverpleegkundige en het begeleiden van studenten.”

Margreet vertelt dat de tijd rijp is voor een carrièreswitch. “Nu ga ik drie dagen per week aan de slag bij Hogeschool Viaa in Zwolle als praktijkbegeleider verpleegtechnische handelingen. Hier kan ik mijn ervaring uit de praktijk doorgeven aan studenten. Ondanks mijn prima periode bij Icare zie ik hier naar uit.” 

Bijna een jaar geleden haalde Margreet het nieuws met een opvallende hulpactie. Tijdens een ochtendroute hielp zij een koe met een bevalling. Een actie die veel waardering oogstte onder onze lezers. Lees hier het artikel daarover.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour