17 september 2021 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SCAB organiseert concerten en muziekcursus

Geplaatst op: 10 september 2021

Sempre Insieme

Eindelijk klinkt er weer muziek …. SCAB organiseert concerten en een cursus muziek in de bibliotheek Hasselt.

Op zaterdag 25 september treedt het trio ‘Turn it up to 7’ op in de bibliotheek. Het trio staat garant voor prachtig uitgevoerde muziek in een gewaagde samenstelling. Het ensemble, dat bestaat uit Renée Brunt, sopraan, Alette van de Belt, klarinet, en Roelfke Huttenga, piano, kent namelijk maar liefst zeven verschillende mogelijke samenstellingen. Binnen deze brede invalshoek probeert Turn it up to 7 een divers publiek te bereiken door een brug te slaan tussen bekende en minder bekende muziek. Het concert begint om 16.00 uur, de entree is gratis en er wordt gevraagd om een vrije gift.

Op 4 oktober start er een 3-delige cursus over ‘Muziekstromingen in de eerste helft 20ste eeuw – De Modernen’ door Stef Joosen. Met aandacht voor componisten als Debussy, Ravel, Bartok, Gerswhin, Copland, Poulenc en vele anderen. De kosten voor drie avonden zijn 10 euro voor vrienden en 15 euro voor niet-vrienden. Deelnemen aan per avond is mogelijk en kost 7,50 euro (SCAB-vrienden 5 euro). 

Op zaterdag 6 november een concert van Sempre Insieme in de bibliotheek Hasselt. Sempre Insieme is een jong, dynamisch duo bestaande uit sopraan Anneloes Kriek en accordeoniste Ilse Kok. Zij brengen liederen van Francis Poulenc, Kurt Weil en Hugo Wolf. De veelzijdigheid van de accordeon en de expressiviteit van de menselijke stem maken van dit duo een ijzersterke combinatie. Zij verkennen de wereld van de klassieke muziek, maar durven daar ook buiten te treden. Het concert begint om 16.00 uur en de entree is gratis, gevraagd wordt om een vrije gift.

Door de coronamaatregelen kunnen er maximaal 25 personen in de bibliotheek, dus graag aanmelden via scab-hasselt@hotmail.com of op het opgaveformulier in de bibliotheek. Telefonisch bij Renald van der Werf tel.: 0657559168 kan ook. Meer achtergrond informatie op www.scabhasselt.nl 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore