17 september 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Miniatuurversie uitgereikt ter ere van 25-jarig jubileum Stichting Kalkovens

Geplaatst op: 11 september 2021

Bertus Seinen van de Stichting Kalkovens heeft een 3d-geprinte miniatuur-kalkoven overhandigt aan burgemeester Bilder ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de stichting. Vorig jaar was het jubileum al bereikt, en stonden er diverse activiteiten op het programma. Maar net als bij veel andere organisaties gooide ook hier de coronamaatregelen roet in het spreekwoordelijke eten.

Dit jaar kon het museum, al dan niet met beperkingen, weer bezoekers ontvangen en wordt tevreden teruggekeken op het seizoen. Open Monumentendag zaterdag betekent voor de kalkovens traditioneel het einde van het seizoen. Alle vrijwilligers kregen aan het eind van de dag ponder het genot van een hapje en een drankje- ook een geprint kalkoventje in ontvangst mochten nemen als jubileumcadeau.

“Zeker voor de vaste groep vrijwilligers wilden we toch niet het jubileumjaar klakkeloos voorbij te laten gaan”, meldt Seinen.  Daarom heeft het bestuur in samenwerking met Stefan Steenbergen van Modelmania de kleine kalkovens laten printen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore