17 september 2021 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Open Monumentendag voelt bijna als vanouds

Geplaatst op: 11 september 2021

Foto's Pieter Polman en Bas Jansen, Video Pieter Polman

Open Monumentendag 2021 voelde nagenoeg als vertrouwd. Met muziek en veel bezoekers hing er een gezellige sfeer rond de Hasselter monumenten. De molen was een van de stralende middelpunten met zowel een optreden van het Hasselts Mannenkoor als blaaskapel De Notenkrakers.

De optredens verspreid over de stad van het Hasselts Mannekoor waren bijzonder, na lang geen optredens te hebben gegeven. Vooral in de eerste golf van coronabesmettingen is het koor in het hart geraakt met ziekte- en sterfgevallen onder de leden. Daarbij begroet het koor ook graag nieuwe en jongere leden. Op verschillende plekken deden zij dan ook de oproep aan enthousiastelingen zich aan te melden. Bij het optreden bij De Hazelaar lieten zij die oproep -om begrijpelijke redenen- achterwege. De bewoners van het woonzorgcentrum keken reikhalzend uit naar het mannenkoor en genoten volop.

Op het plein bij De Zwaluw stonden verschillende kraampjes en was de molen weer opengesteld voor publiek. Beneden in de molen was een expositie van Nikki Westenberg met haar Hasselter stadsgezichten. Bezoekers konden naast het bekijken van haar werk ook tekeningen en schilderijen kopen.

Gemaal Streukelerzijl was zaterdag ook opengesteld door het waterschap, eigenaar van het gemaal. Meerdere medewerkers en vrijwilligers van Waterschap Drents Overijsselse Delta vertelden over het bijna 100 jaar oude gemaal en gaven rondleidingen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore